Hoe pak jij verzuim aan in je onderwijsteam?

Hoe pak jij verzuim aan in je onderwijsteam?

Wij weten dat veel niet-leidinggevenden onze blogs lezen. Dus als jij geen leidinggevende bent in het onderwijs, dan vragen we je om deze blog door te sturen aan jouw directeur of schoolleider.

Deze blog gaat over geld!

Er is een enorme zak subsidie beschikbaar in het Basisonderwijs voor preventie van verzuim. Bij het Vervangingsfonds.

Quote: Het doel van de subsidie ‘Lerend Werken’ is schoolleiders in de eigen werkomgeving te ondersteunen bij hun verdere professionalisering op het gebied van de verzuimaanpak op hun school. http://www.vervangingsfonds.nl/verzuim—re-integratie/aanpak/subiside-lerend-werken

En zoals je inmiddels gewend bent van ons, geven wij er natuurlijk meteen 5 tips voor jou bij, zodat je alvast een beginnetje kunt maken met de aanpak van verzuim bij jou op school:

  1. Zorg dat je in de pauzes in de koffiekamer zit, zodat je hoort wat er besproken wordt. Wordt er veel geklaagd? Of valt er wel eens een ongemakkelijke stilte als jij er bij komt zitten? Wees dan extra alert.
  2. Maak regelmatig een praatje met je leraren. Vraag hoe het met ze gaat, of je iets voor ze kunt doen. Bied een luisterend oor.
  3. Koop op gezette tijden een kleinigheidje voor je leraren. Een plantje, een kaartje, een dingetje. Iets kleins, waar je je waardering mee uit.
  4. Als er erg veel buitenschoolse activiteiten zijn en/of feesten, schrap dan een aantal vergaderingen. Zet de mededelingen die echt noodzakelijk zijn op de mail.
  5. Stel prioriteiten voor jezelf: wat is echt belangrijk? Houd het daarbij.

We wensen je een fijne tijd & veel plezier op school!

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie